• 1 januari, 2021

Ändra sig och att omvärdera

Ändra sig och att omvärdera

Ändra sig och att omvärdera 799 1024 Jenny Erica Wright

Vet ni vad bland det finaste som finns är, enligt mig? Det är banne mig att man har kan ändra sig, omvärdera något, byta åsikt och att göra något annat. Det är så fint att se det hända emellanåt, då det tyder på att människan ständigt är i en livslång utveckling. Denna utveckling visar sig genom att man nu, med mer information och känsla, omprövar något. Och ibland resulterar det i att en människa väljer en annan utgångspunkt, eller hanterar något på ett nytt sätt.

Elastiskt sinne

Personer med ett så kallat elastiskt sinne är kognitivt och emotionellt flexibla. Det betyder att man bland annat ser saker ur flera perspektiv samtidigt. Man byter miljö och kontext och går utanför sin komfort-zon regelbundet. Ett elastiskt sinne är guld värt i en ständig värld av förändring där vi söker efter nya sätt och nya lösningar på befintliga och nya problem.

Empati

När man ser saker ut flera perspektiv samtidigt, lyssnar och sätter sig in i andra människors situation, ökar ens empati. Med ökad empati kan man också lösa problem och skapa bättre förutsättnigar framåt. Helt enkelt för att man förstår människor på ett bättre och djupare sätt.

Träna dig till ett elastiskt sinne

Som med precis allting annat, kan du kan träna dig till ett elastiskt sinne och några konkreta saker du kan göra är att: Träffa folk utanför din sociala krets, dagdrömma, lyssna på koncept och idéer som du instinktivt motsätter dig och göra saker utanför din komfort-zon. Ta emot förändring med en öppenhet utan att döma och ta tillvara på nya möjligheter med ett varmt hjärta.

Det här är en intressant artikel kring det elastiska sinnet som jag rekommenderar att du läser om du vill veta mer.

Dansa med

Låt inte livet passivt hända dig för att det alltid varit på ett visst sätt. Pröva det igen, och ta ett nytt aktivt beslut utifrån det du har att gå på idag. Jag tycker det är så fint när människor gör det, för det känns ödmjukt och som att personen dansar med livet i en tätt försluten dans. När livet visar dig en sak från en ny vinkel, är du uppmärksam på vad du ser och går in i det på ett lugnt och öppet sätt.

Byta åsikt

Du får byta åsikt, det gör dig inte ogenomtänkt eller till någon som vänder kappan efter vinden. Du tappar inte ansiktet av att byta åsikt. Det visar snarare på att du är större än dig själv, som kan ta emot förändring. Att ändra sig och byta åsikt bekräftar att du har tänkt på något och nu kommit fram till att prova det från en annan vinkel.

Elastiskt sinne, vad är en blomma?

Det kan växa sniglar i en blomma, eller är det blomman som växer på sniglarna? Är sniglarna en del av blomman?


Fortsätt läsa fler liknande inlägg som få det du vill ha, är det möjligt? och att vara och tänka utanför boxen.

2 comments
 • Millis 21 januari, 2021 at 10:46 f m

  Så fint, så sant♥️
  Har spenderat några år i filosofins värld och insett att pragmatismen talar till mig mest, kanske för att jag är oerhört känslosam och sårbar person?

  När jag berättat det för vänner som gillar att diskutera sånt här, så kan de reagera på att jag drivs av en önskan att leva/tänka pragmatiskt. Eftersom jag är en sån tidvis öm personlighet. Men pragmatismen, att välja det som för stunden är mest sant, att våga ändra sig, byta spår, anpassa sig efter den rådande miljön efter hur verkligheten faktiskt ser ut – det är det som räddar mig från för höga förväntningar, att kastas mellan önskningar om en annan typ av verklighet som i nuet kanske inte kan påverka. Men, om jag ser allting ur ett rimligt antagande om att allt hela tiden förändras så vågar jag vila i detta:

  Allt är som det är, allt blir som det blir.

  ♥️

  • Jenny Erica Wright 4 februari, 2021 at 8:56 f m

   Verkligen. Sant. Och det känns rätt sunt att vi fortsätter att slipas, fortsätter att se nya saker. Med nya intryck, kommer också nya visioner, tankar osv.

Comments are closed.