• 6 maj, 2021

Det reella hotet

Det reella hotet

Det reella hotet 1024 683 Jenny Erica Wright

Det är inte tandkrämsfläckarna på tröjan. Inte heller förseningar på tågen, eller beställda apotekspaket som inte kommer fram i tid. Jag pratar inte om urtvättade favoritbyxor, eller att polarbröd tillfälligt har stopp på produktionen. Det reella hotet handlar om något helt annat.

Mitt verkliga hot just nu är när jag snörar på mig mina skidpjäxor, klickar i bindningen, rycker med mig stavarna och skidar ut utanför huset, rakt ut i vildmarken.

Där ute finns nämligen Björnen.

Katastrofankar i skidspåret

Jag kommer på mig själv under skidturerna att på fullaste allvar fundera och planera kring hur jag ska agera om jag stöter på björnen. De borde inte vilja åt mig, björnar äter annan mat allätare som de är. Men risken finns om björnmamman känner ett hot mot sina ungar, då skyr de ingenting. Då står jag där med 2 meter långa pinnar på fötterna och fäktas med de slöa stavarna och vrålar det högsta jag kan.

Eller ska jag köra en mer defensiv stil och liksom backa ut försiktigt medan jag lämnar ytterplagg efter ytterplagg i en lång rad i hopp om att björnen får intresse för min vante istället? Fast nu på våren är björnarna vrålhungriga efter en lång vinterfasta, så det kommer förmodligen aldrig att fungera. Kanske ska jag bara lägga mig platt på backen och spela död? Att istället ta sig upp i ett träd är fullkomligt lönlöst då björnen klättrar tio gånger bättre än människan.

Så här går alltså tankarna varje gång jag är ute och åker skidor i naturen.

Det reella hotet, björnen

Björnen ser ju rätt gullig ut trots allt.

Som mindfulness

Det jag kan konstatera är att björnen som reellt hot är som en mindfulhets-övning deluxe. Är du stressad och har tankarna på alla håll utom här och nu, då föreslår jag dig att ge dig ut i natur och vildmark, och du kommer upptäcka resultat direkt. Som en quick-fix till mindfulness. Hehe.


Något lite mer lugnande är ögongodis från norr, eller varför inte kika in på ett väldigt fredligt djur istället?