• 30 december, 2020

Få det du vill ha, är det möjligt?

Få det du vill ha, är det möjligt?

Få det du vill ha, är det möjligt? 1024 614 Jenny Erica Wright

Alla har vi drömmar om att få det vi vill ha. Vi längtar efter något eller någon och hoppas att det ska bli så en dag. Det kan handla om en karriär, en person, en sak eller kanske en livsstil. Vi människor har drömmar och önskningar om vad vi vill ha och det är det som driver oss framåt. Sanningen är också att du kan få det du vill ha. Fast kanske inte på det sättet du tror…

Precisera vad du vill ha

Nummer ett är att du behöver precisera exakt VAD det är du vill ha i ditt liv. Den vaga och utsvävande tanken behöver bli precis, den behöver definieras, ju mer detaljerad desto bättre. När du detaljbeskriver det du längtar efter och vill ha blir det tydligare för dig att navigera i den riktning som leder dig fram till det du vill ha. Det är nämligen lätt att bli distraherad och hamna på villovägar om målet är otydligt.

Vad krävs för att få det du vill ha?

Nästa steg är att du funderar över vad du behöver göra för förändringar i din vardag för att du ska få det du vill ha. Vad krävs av dig, helt enkelt, för att du ska nå målet?

Lägga till

För att få något du inte har idag, behöver du onekligen lägga till saker som du behöver göra, för att det ska bli en förändring. Vad är det du behöver lägga till i ditt dagliga liv? Gör en lista där du sätter rubriker på saker du behöver göra

  • varje dag
  • en gång i veckan
  • en gång i månaden

Välja bort

Precis som du nu lagt till saker du ska göra, kommer du för att nå målet, behöva välja bort saker som du redan gör. Du behöver rensa upp i din kalender och helt enkelt välja bort för att ge plats åt nytt. Din dag består av 24 timmar som idag är fullbokade, det enda rimliga för att du ska få det du vill ha, är att välja bort.

Du vill skala av

Låter det tråkigt? Näääj, se det så här. Du vill lära dig att skala av, att tacka nej och att välja bort. Det är bland det mest effektiva du kan göra för att skapa andrum till och ge utrymme för nya rutiner och nya saker du ska fylla dina dagar med. Först då ger du dig själv en ärlig chans till att få det du vill ha, och det är möjligt.


Nyfiken på liknande ämnen? Läs vidare på hur pandemin 2020 påvekar oss.