• 18 december, 2020

Fjällvandra med barn i Björkliden

Fjällvandra med barn i Björkliden

Fjällvandra med barn i Björkliden 768 1024 Jenny Erica Wright

Höga berg, storslagen utsikt och frisk vind mot kinderna – fjällen är något extra allt värt att vistas i. Ta med barnen på en vandring i fjällen och upplev det tillsammans. Att fjällvandra med barn behöver inte vara särskilt svårt; kom bara ihåg att packa väskan med matsäck, dryck och ombyte. Sedan väljer ni en rutt som är lagom lång som små ben orkar gå, ta små pauser efter vägen och njut av vyerna.

Björkliden vandring

Höstdag i fjällen

En höstdag tidigare i år begav sig jag och mina tre barn, min kusin, hennes barn och hundar ut på en fjällvandring i Björkliden. Det var magiskt fint med alla höstfärgerna på backen, solen på himlen och de snöklädda fjällen i en storslagen kompott.

Fjällvandra med barn i Björkliden

Kratersjön tur och retur

Vi valde en rutt på totalt 7 km; från Björkliden fjällby till kratersjön och tillbaka. Med barn i åldrarna 3-7 år tog det totalt cirka 6 timmar för oss att gå.

Två barn på fjället

Upptäckarglädje

Barnen lekte längs vägen och de var på gott humör för det mesta. De tyckte att miljön var spännande och upptäckte alltifrån betande renar till stenrösen.

Barn och Husky vilar i fjällen

Viktigt med vilopauser

Äldsta dottern vilade sida vid sida med en av hundarna. Det blev flera stopp utefter vandringen, vilket var skönt för båda stora och små. Vi gjorde två ordentliga matstopp, en för lunch och en för fika under dagen.

Barn klättrar i fjällbjörk

Det positiva med fjällbjörken

Klättra i fjällbjörk var roligt! Tur att dessa träd var ganska korta, för att minimera fallrisken.

Lapporten från Björkliden

Storslagna vyer

Vi upplevde de mest natursköna vyerna där uppe på fjället. På bilden syns lapporten.

Husky vaktar sovande barn

Tupplur i mossan

Det yngsta barnet somnade uppe på fjället och en av hundarna höll vakt. Hon fick det skönaste underlaget i form av mossa under eftermiddagens tupplur.

Utsikt när man vandrar i fjällen

Det går att fjällvandra med barn

När klockan närmade sig 17:00 hade solen gått ner bakom bergen och vi var rätt möra. Då var det skönt att vara tillbaka i fjällbyn och fylla på med lite varm choklad.

Att fjällvandra med barn är helt klart möjligt, bara man tar det lugnt och fyller på med energi längs vägen. Hoppas att ni blev peppade nu på att ta med barnen på äventyr i vårt vackra land!