• 8 december, 2020

Det bästa med att jobba hemifrån via Internet

Det bästa med att jobba hemifrån via Internet

Det bästa med att jobba hemifrån via Internet 1024 768 Jenny Erica Wright

Jag är så taggad på att dela med mig av mina allra bästa erfarenheter och anledningar till att jobba hemifrån via internet.

I snart två år har jag jobbat som sjuksköterska och barnmorska online för ett stort företag i Sverige. För min egen del har jag all anledning till att fortsätta arbeta på detta sätt. Det bästa med att jobba hemifrån är alltså…

Flexibilitet

Flexibiliteten ligger i att du själv kan välja var ifrån du vill arbeta. Ena dagen kan det vara från köksbordet, andra dagen från soliga verandan. Du kan arbeta från hotell, caféer, kontorskollektiv/coworking kontor, inomhus eller utomhus. Det bästa jag vet är att till och med kunna välja vilket land och tidszon jag ska jobba från. Egentligen är det endast din fantasi (och Wi-Fi) som kan sätta stopp.

Produktivitet

Du kan styra själv i större grad när du gör vad. Vilket betyder att du kan vara mer produktiv på din arbetstid och göra sådant som du gör bäst en viss tid. 

Socialt

Att ha kontakt med arbetskamrater har aldrig varit lättare än nu. Det finns så många alternativ på kontaktvägar såsom videomöten, digitala kontor, mail, chatt, och såklart telefonen. Mina kollegor har aldrig känts närmre och mer tillgängliga som nu när vi faktiskt rent geografiskt sitter långt ifrån varandra. Enormt roligt och viktigt!

Frihet under ansvar

Att själv kunna bestämma över sin dag i form av vad du gör på raster, när du tar små pauser och så vidare, bidrar till andra möjligheter i stort för dig. För mig har jag valt att träna på lunchrasten, passa på att tvätta under dagen och förbereda middag innan barnen kommer hem. I stort betyder det att jag får mer tid med min familj då jag kan vara med dem på det sätt jag vill när vi väl är tillsammans. För alla måsten är redan gjorda.

Tidsbesparande

Tre minuter att starta datorn och köra igång. Jobbet är där du är, vilket innebär att ingen tid behöver läggas på att åka till jobbet, hitta parkering och andra tidskrävande moment i vardagen. För min del har stressen minskat i samband med jobbdagar.

Ekonomiskt

Som sagt, inga pengar behöver läggas på transport till och från arbetet. Räkna på det under ett år och få en glad överraskning. Kanske kan det också leda till en bil mindre i hushållet? Ja, ni förstår, här blir det en viss dominoeffekt. 

Miljövänligt

Nämnde jag inga resor till och från arbetet? Miljön mår bra av det också om du tidigare åkte motordrivet fordon vill säga.

Jobba hemifrån via internet – summering

För att summera alltsamman blir resultatet mer produktivitet, bättre ekonomi, mer tid för familjen (och sig själv) och mindre stress. Det mina vänner, det är det bästa med att jobba hemifrån! 

Fina utsikter från bryggan med jobbet i knät.


Fler liknande inlägg finns som till exempel inlägget om att få det du vill ha.

2 comments
  • Camillis 16 december, 2020 at 11:55 f m

    Jobba hemifrån är det bästa som finns! Det är frihet under ansvar och väldigt avslappnande på många sätt. Ibland saknar jag att snacka men då smsar jag mina vänner eller tar lunchdejter på telefon, så fint! ♥️

Comments are closed.