• 17 januari, 2021

Jonglera helgjobb och tre kids

Jonglera helgjobb och tre kids

Jonglera helgjobb och tre kids 768 1024 Jenny Erica Wright
Pulkaåkning

Så var denna vecka till ända och jag har just gått i mål med helgjobb kombinerat med tre lediga kids fulla med energi, en bedrift i sig. Jag har verkligen inte något emot att jobba helger ibland, utan tycker det är skönt med den omväxlingen. Ibland är det dock en utmaning, haha!

Frusna temperaturer

Helgens gradantal har visat på – 17 grader och sol. Vackert ute, minst sagt. Jag och barnen har varit ute såklart och allt tar sin tid kan jag konstatera. Kläder ska tas på i olika lager, extra sockor, mössor ska knytas, dubbla vantar och allt detta gånger tre. Påklädningsprocessen i hallen tog hela 30 minuter, svetten lackade från barnens mor. Ut kom vi i alla fall, och det är vi nöjda med.

Serveringspersonalen levererar

Mat i alla dess former ska tillagas med jämna mellanrum och här i byn finns inga genvägar. Allt behöver lagas i hemmet, inte riktigt min favoritsyssla ska jag motvilligt erkänna. Mat levereras ändå den ena maträtten efter den andra hemma hos oss, och helgen var såklart inget undantag. Som vanligt kläcker nästan alltid något av barnen ur sig ”jag är sååå hungrig” ungefär två minuter efter att bordet har dukats av. Härlig timing.

Söndagsstäd

Jajamänsan, det är också lika bra att passa på medan allt händer ändå, lite städ på det. Byte av alla lakan, dammsugning, bädda rent och tvättstuga. Joråsåatt.

Nu loggar mamma in

Tider att passa i allt stök, och helt plötsligt är det dags att logga in och starta upp helgjobb. Tur att barnen oftast leker bra med varandra, även om det ska jobbas. Nu har jag just slutfört två stycken sju-timmars pass i helgen, tröttheten gör sig påmind bakom glada och tårfyllda ögon. Jag kan bara nu konstatera att det blir riktigt skönt med förhoppningsvis en god natts sömn och ny måndag imorgon.


Fler liknande inlägg om du vill läsa vidare hittar du här där jag skriver om vårt jullov.