• 11 mars, 2021

Må bra – det börjar med dig

Må bra – det börjar med dig

Må bra – det börjar med dig 1024 745 Jenny Erica Wright

Du vill ta hand om andra, hjälpa dem och berätta för dem om den väg de kan vandra. Du vill hjälpa människor som inte verkar ha det lika bra som du, fast du allt som oftast prioriterar bort dig själv. Sluta med det. Allt börjar med dig själv, du ska må bra för att lyckas med uppgiften att hjälpa andra.

Jag säger till dig istället: ta reda på vad som får dig att må bra. Ta hand om dig först så att du är i balans. Jag tror att det är så du kan hjälpa andra. Verkar det ologiskt? Häng med så berättar jag mer.

Det sker av sig självt

När du mår bra gör du bra saker för dig själv och för andra. Andra runtomkring får en möjlighet och en glimt av det sunda goda som du sprider enbart av att må bra. Du gör vänliga saker, pratar med en lätthet och lyssnar med tålmodighet och öppenhet. När du mår bra sprider du bra omkring dig och ger världen precis det den behöver. För världen behöver verkligen bra, mer än någonsin. Världen behöver vänlighet, tålamod och medvetenhet, och även acceptans, tillit och mod. Fyll världen med bra.

Det börjar med dig själv. Se till att du mår bra!

Det som räknas är vad vi gör

Inga stränga pekpinnar behövs eller har stort inflytande när det gäller att påverka människor. Istället tror jag att handlandet, görandet och varandet är det som på riktigt visar och inspirerar till godhet. De som helt sonika fyller sin omvärld med gott kan göra det för att de själva mår bra. Motsatsen blir omöjlig.

Sätt på syrgasmasken på dig själv först

I flygplanet uppmanas vi sätta på oss syrgasmasken på oss själva först, för att sedan kunna hjälpa vår näste att sätta på sin syrgasmask. Sätter vi på syrgasmasken på vår näste först, finns en överhängande risk att vi aldrig hinner sätta på vår egen eftersom syret hinner ta slut innan vi kommer dit. Vad blir det då kvar? Precis – inte du själv i alla fall och inte heller någon mer möjlighet att hjälpa andra.

Promenaden som förevigt fortsätter

Det jag egentligen kommer fram till nu är att du behöver ta reda på vad som gör att du mår bra. Om du på riktigt vill sprida gott alltså. Du behöver lyssna inåt och gå på en livslång promenad väldigt nära dig själv. På promenaden har du förtroliga samtal och regelbundna avstämningar med dig själv att du är på väg åt det håll där du mår som bäst. Det är ett stort ansvar och det är så det måste börja.


Fortsätt gärna att läsa vidare på relaterat innehåll som att sluta hoppas och börja göra.