• 15 mars, 2021

Släppa taget

Släppa taget

Släppa taget 1024 771 Jenny Erica Wright

Du har försökt länge nu. Du har kämpat för något du tror på och mängder med energi har strömmat genom dig. Fast inget händer, inga resultat kommer och det kostar så otroligt mycket mer för dig energimässigt än det ger. Sanningen är att det kan vara dags att ge upp, dags att släppa taget.

Status quo

Ibland blir det inte som vi tänkt oss, och det händer oss alla emellanåt. Det blev inte som vi trodde, det gick inte att genomföra, och framförallt; vi känner att det är fel. Kort och gott för att det inte känns rätt i magen. Det är status quo.

Inte som vi önskat

En idé, en tanke, ett val, ett projekt, en relation eller ett mål som inte blev som vi önskat oss kan vara dags att ge upp, till förmån för någonting annat. Har vi vänt och vridit på varenda sten och ändå inte hittat det vi letar efter, är det dags att leta på någon helt annan plats. Det är dags att sluta stånga oss blodiga i något som verkar lönlöst.

Det betande djuret

Föreställ dig ett djur som betar men som inte hittar någon mat på betesmarken. Stannar djuret kvar där, dör den tillslut i brist på mat. Djuren stannar inte kvar. Djuret går vidare mot andra marker som är mer fruktsamma, för att öka sina chanser att överleva. Varför ska då vi människor stanna kvar och kämpa i det oändliga när det står helt uppenbart att det inte finns något att hämta?

Det är okej att släppa taget

Vi släpper taget om det. Släpper det och går vidare. Det är okej.

Frigörelsen

När vi släpper taget frigörs det tid och en stillsam känsla. När vi släpper taget tillåter vi annat ta plats. Detta något som nu kan ta plats kanske är starten på något som är mycket bättre ämnat för oss?

En ny stig kan visa sig mer fruktsam än den du tidigare gått på.


Fler liknande inlägg kan du läsa vidare på som exempelvis misslyckanden, få det du vill ha och vem är du om det var annorlunda.