• 29 mars, 2021

Vardagliga utflykter som piffar upp

Vardagliga utflykter som piffar upp

Vardagliga utflykter som piffar upp 1024 768 Jenny Erica Wright

För att piffa upp vardagen emellanåt brukar vi numera vara noga med att göra små (och större) utflykter tillsammans i familjen. Ofta finns det mycket att upptäcka precis i närområdet, som lätt glöms bort. Vi gillar både att vara i lugna naturen, som i städer med mer som pockar på ens uppmärksamhet.

Nu delar jag med mig av ett axblock av utflykter som vi gjort det sista året. Hoppas det ger dig inspiration och idéer till att gå ut och upptäcka mer!

Städernas charm

Förra året var vi i Portugal och hade 30 minuter in till Lissabon med bil. Vi passade på att åka dit och gå runt för att få lite feeling för staden. Tips är att vara i närheten av parker, då det kan vara lite lättare med små barn som vill springa och leka också.

Vilka städer har du nära till?

Lokala naturen

De många portugisiska stränderna var ett nästan dagligt återkommande utflyktsmål för oss förra året. Stranden som är en sandlåda av stor modell, är ett säkert kort med barn. Är barnen glada… så är de vuxna också glada.

Vilken natur har du nära knuten?

Olika väderlek

Svenska Lappland på våren. Snön har smält bort och träden pirrar och längtar efter att knoppa. Molnen ligger nära och tunga över himlen, fast hos oss gäller ändå mottot något i stil med ”aldrig sur, ut på tur”.

I vilket väder vill du helst stanna hemma i soffan? Vad skulle du kunna upptäcka om du gick ut ändå?

Det är det lilla som räknas

Sittunderlag, kåsor med varm choklad och följa mystiska spår i skogen kan få vem som helst på bra humör.

Vilket lilla enkla kan du välja för att gå ut en stund?

Nationalparker

Ett kvickt stopp på naturreservatet Storforsen på väg genom Sverige. Här hade vi kunnat stanna betydligt längre. Den väldiga forsen som dundrande bredvid oss, vilken mäktig plats!

Vilken nationalpark eller naturreservat har du närmast till?

Något annorlunda

En lite mer udda utflykt i somras gick till ett utav Sveriges vindkraftverks-park. Det var spännande att komma nära dessa väldiga snurror och det var ett roligt sätt att engagera barnen inom detta fält.

Vilket vindkraftverk i Sverige har du närmast till?

Älskade skog

Ljumma, friska promenader i skogen med ett konstant blåbärsätande plock var sommarens höjdpunkt! Glada barn med goa blåbär i magen kan gå hur långt som helst, faktiskt.

Vilken bärskog finns i din närhet?

Nya områden

Stockholm i mitt hjärta. Vita, väldoftande blommor balanserar de många bostadskvarteren. Vi passade på att upptäcka nya områden genom promenader och joggingturer.

Vilket nytt promenadstråk skulle du kunna ta där du bor?

Världen i vinterskrud

Packa med mellanmål i ryggsäcken, klä er varmt och ut på tur i vinterlandskapet. Det går lika bra att göra små utflykter i kalla vintern. Fast de blir oftast kortare turer, i alla fall för oss.

Vilken plats skulle du vilja upptäcka i närheten av där du bor, i vinterskrud?


På tal om utflykter gjorde vi en riktigt bra en när vi fjällvandrade med barnen i Björkliden.